Hankala potilas vai hankala sairausKirja ja terveysblogi huonosti tunnetuista pitkäaikaissairauksista

Huippukirja erityisruokavalioista etsii kotia!

Olen monessa paikassa maininnut, että erityisruokavaliokirjani ilmestyy keväällä. Näinhän oli kustantajan kanssa sovittu – alun perin kirjan piti ilmestyä jo nyt syksyllä, mutta kustantaja siirsi sen kevääseen. Tämäkin minua harmitti, onhan kyseessä ajankohtainen ja ajankohtaista tietoa sisältävä teos.

Nyt kustantaja ilmoitti minulle, että ei julkaisekaan kirjaani lainkaan. Heidän linjansa on muuttunut eikä tällainen terveyskirja siihen enää sovikaan.

Kirjan ja kirjoittajan kannalta tämä on tietysti kurja juttu. Uusi kustantaja pitäisi löytää, enkä hetkeäkään epäile, etteikö muillakin kustantajilla riittäisi siihen kiinnostusta, mutta tämä vaatisi tietysti paljon hommaa. Se vaatisi aikaa ja voimavaroja, joista kumpaakaan minulla ei tällä hetkellä ole.

Siispä pyydän apua tämän blogin lukijoilta. Tiedän, että moni teistä palaa halusta lukea kirjani ja paras tapa edesauttaa sitä on löytää minulle kustantaja.

Niin, eli siis mikä kirja?

Kirjani käsittelee siis monia eri erityisruokavalioita, ei vain yhtä, mikä erottaa sen muista alan kirjoista. Erilaisia ruokavalioita on kuvattu useita kymmeniä, joista erityistä huomiota ovat saaneet vähähiilihydraattiset ruokavaliot, paleoruokavaliot, vegaanius (joka sisältää myös kananmunan ja maidon välttelyn), gluteeniton ruokavalio, FODMAP- ja SCD-ruokavaliot, histamiini-intoleranssi ja muslimien ruokavalio.

Toki perinteisemmät ruokavaliot kuten vähärasvainen, vähäsuolainen, kihti ja munuaissairaudet käsitellään, kuten myös erilaiset allergiat ja allergiset sairaudet ja esimerkiksi autoimmuunisairauksien, ihosairauksien, fibromyalgian ja epilepsian hoidossa käytetyt ruokavaliot. Lisäksi käsitellään mm. pureskeluvaikeuksia, ruoan ja lääkkeiden yhteisvaikutuksia ja autistien makutottumuksia. Ja paljon muuta.

Kirja ei suinkaan ole puhdasta lääketiedettä, kuten edelliset kirjani, vaan sen painopiste on nimenomaan siinä, miten allergikot ja erilaisia erityisruokavalioita noudattavat saavat (turvallisesti!) maukasta ja täysipainoista ruokaa ja kuinka erilaisia vähemmän tunnettuja raaka- ja apuaineita voi tässä hyödyntää.

Kirja on tarkoitettu ennen kaikkea erityisruokavalioisten läheisille ja ruokaa työkseen laittaville – ei vain ravintolakokeille vaan esimerkiksi leirikokeille ja perhepäivähoitajille, hygieniapassin haltijoita on Suomessa kymmeniä tuhansia -, mutta toki myös erityisruokavalioisille itselleen, ravitsemuksen ammattilaisille ja lääkäreille.

Käsikirjoituksen pituus on 80 000 sanaa, se on tällä hetkellä 99-prosenttisesti valmis.

Minulta on aiemmin julkaistu kolme lääketiedekirjaa, jotka löytyvät tuosta sivupalkista, ja useita muita kirjoja, mm. viisi romaania. Lehtijuttujakin olen kirjoittanut yli 15 vuotta.

Minulla on myös vahvat verkostot. Englanniksi käytetään usein sanaa “platform”, suomeksi puhun puskaradiosta. Tätä blogiakin lukee noin 15 000 uniikkia kävijää kuukaudessa. Eräs ravitsemusalalla oleva julkisuuden henkilökin on luvannut suosituksensa kirjan takakanteen tms.

Jos olet kustantaja ja käsikirjoitus kuulostaa sellaiselta jonka voisit julkaista, ota yhteyttä. Jos et ole, jaathan tätä tekstiä eteenpäin tai vinkkaat tutuille kustannusalan ihmisille. Tuloksellinen vinkki toki palkitaan.

P.S. Omakustanteita olen julkaissut aiemmin, mutta se ei tällä hetkellä ole vaihtoehto.

5 Comments

  1. Laitettu jakoon facessa, peukut!!

  2. Kuulostaa kyllä kiinnostavalta kirjalta.

    Mietin, että voisikohan joukkorahoituksella saada kasaan julkaisuun tarvittavaa rahoitusta. Pitäisi vaan saada paljon näkyvyyttä asialle.

    • Kiitos vinkistä. Joukkorahoitusprojekteissa on se ongelma, että näkyvyyden ja “momentumin” saaminen vaatii järjettömästi työtä ja voimia – juuri se mitä minulla ei ole. Kun ongelmahan ei ole se, etteikö kukaan kustantaja olisi tästä kiinnostunut vaan se, ettei minulla ole voimia “kiertää”, virtuaalisestikaan, kustantajalta toiselle. Stressikin aiheuttaa minulle pysyviä elinvaurioita. 😛

      Yksi kustantaja on ollut hyvin kiinnostunut ja tykännyt kässäristä. Tällä hetkellä he pohtivat, sopiiko se heidän ohjelmaansa esim. muiden julkaisujen kannalta.

  3. Kuullostaa kiinnostavalta! Toivottavasti kustantaja tarttuu. Onko GAPS muuten mukana?