Hankala potilas vai hankala sairausKirja ja terveysblogi huonosti tunnetuista pitkäaikaissairauksista

Julkaisuja ja kirjoituksia

Kirjoitan tietokirjallisuuden lisäksi myös kaunokirjallisuutta, josta blogaan lähinnä toisessa blogissani, mutta se liittyy osittain myös tämän blogin aiheeseen. Minultahan on ilmestynyt peräti neljä pitkäaikaissairauksia käsittelevää romaania. Olen kirjoittanut aiheesta myös muutamia novelleja, joista osa on julkaistu. Hankala potilas vai hankala sairaus -kirjankin alusta löytyy pienoisnovelli Susi.

Vuoden lopussa sain valmiiksi kolmannen terveysaiheisen näytelmäni. Makuuhaavoja perustuu toiseen julkaistuun romaaniini, jonka päähenkilöllä on CFS/ME ja hyperakusia eli kuuloyliherkkyys. Esikoisnäytelmäni Marian ilmestyskirjahan sai ensi-iltansa viime maaliskuussa. Näistä kahdesta myöhemmästä ei ole vielä sopimuksia.

Viime kuussa minulta julkaistiin peräti kaksi terveysaiheista novellia suomalaisissa spekulatiivisen fiktion lehdissä. Viihdelehti Ursulassa julkaistu Super! on romanttista hömppää okkultisin vivahtein, aiheena kuntoilu ja superruoat. Vakavammassa Usva-lehdessä ilmestyi Rautakeuhko, joka nimensä mukaisesti liittyy polioon. Tämä novelli edustaa vaihtoehtohistoriaa.

Viime kuussa julkaisin toisessa blogissani myös joskus aikoja sitten kirjoittamani englanninkielisen pienoisnovellin Croutons. Sen voi tulkita monella tavalla, mutta aiheena on psykiatria.

Ensi kuussa minulta ilmestyy viides romaani Sisimmäinen. Siinä ei ole varsinaista sairaus/terveysaihetta – ainakaan ihmisten terveyteen liittyvää – vaikka tiede on siinäkin tärkeässä roolissa: se käsittelee mm. eläinten älykkyyttä. Ihan kokonaan en ole välttynyt kuitenkaan terveysjutuilta ja ihmisaivojen pohtimiselta, vaan romaanissa puhutaan myös esimerkiksi autismista (niin lapsilla kuin aikuisillakin) ja muistisairauksista.

Tulee minulta helmikuussa lastenkirjakin, mutta Seeprakoiran seikkailut ei sitten liity terveysaiheisiin mitenkään.

Parhaillaan kirjoitan uutta tietokirjaa, joka sekin liittyy osaltaan terveyteen. Pääaiheena on kuitenkin ruoka. Kirjoitan myös romaania, jonka aihe on hieman epätavallinen, nimittäin flunssa. Pari terveysaiheista leffakäsistäkin on työn alla.

One Comment

  1. Tässä taas eräs kokemus suomalaisesta sairaanhoidosta. Ei omani.

    https://kunkehosarkyy.wordpress.com/

    Joku kumma mafia terrorisoi koko suomalaista terveydenhoitojärjestelmää. Tai sitten lähes kaikki ovat tyystin menettäneet järkensä.