Hankala potilas vai hankala sairaus



Kirja ja terveysblogi huonosti tunnetuista pitkäaikaissairauksista

Terveysaiheista tuotantoa

Neljäs romaanini Palsamoitu ilmestyi viime viikolla. Kolmen ensimmäisen romaanini (joissa esiintyvät mm. CFS/ME/borrelioosi sekä EDS) tapaan siinäkin pitkäaikaissairaudet ovat merkittävässä roolissa, tällä kertaa etenkin masennus, kaksisuuntainen mielialahäiriö, fobiat ja tulehduksellinen rintasyöpä. Myös opettajan työ ja muinainen Egypti ovat tärkeässä osassa. Ilmaisia arvostelukappaleita voivat pyytää muutkin kuin kirjablogaajat, vaikkapa terveysblogia pitävät.

Kun nyt terveysaiheisista kaunokirjallisista teoksistani puhutaan, toinen näytelmäni Erveyskeskus etsii yhä hyvää kotia. Esikoisnäytelmäni Marian ilmestykset, maailman tiettävästi ensimmäinen CFS/ME/borrelioosiaiheinen näytelmä, sai ensi-iltansa maaliskuussa (DVD:n pitäisi tulla vielä jossain vaiheessa), mutta tälle teokselle ei ole vielä löytynyt ohjaajaa.

Näytelmä sijoittuu – kuten arvata saattaa – terveyskeskukseen, ja käsittelee absurdin komedian keinoin mm. sote-uudistusta, terveydenhuollon säästöjä sekä psykoanalyyttisia teorioita. Henkilökaartiin kuuluvat mm. Sigmund Freud, Jean-Martin Charcot, TET-harjoittelija Teija sekä eutanasiologi Armas Kuolo. Koelukijoilta on tullut hyvää palautetta, myös terveydenhuollon ammattilaisilta.

Nyt syksyllä minulta on tulossa poliota käsittelevä vaihtoehtohistorianovelli Rautakeuhko Usva-lehteen. Sen ilmestymisajankohdasta ei ole vielä tietoa. Vaikka olen kirjoittanut useita eri sairauksia ja vammoja käsitteleviä novelleja, tämä on ensimmäinen vaihtoehtohistoriatekstini.

Minusta on myös CFS/ME:tä ja aivolisäkkeen vajaatoimintaa käsittelevä haastattelu uusimmassa Hyvä Terveys -lehdessä, numero 12/2014. Juttu ei valitettavasti ole luettavissa netissä. En ole aivan varma siitä, mihin asti lehti on myynnissä, koska se ilmestyy useammin kuin kerran kuussa, mutta minut mainitaan kannessa, joten kukaan ei ainakaan vahingossa hanki väärää numeroa, jos aihe kiinnostaa.

One Comment

  1. Oi! Viikonloppuna menossa vanhemmille, heille tulee Hyvä Terveys -lehti. 😉