Hankala potilas vai hankala sairausKirja ja terveysblogi huonosti tunnetuista pitkäaikaissairauksista

Uusi kirja tulossa

Eilen valmistui syksyllä ilmestyvä kirjani Uusia hoitoja autoimmuunisairauksiin, joka esittelee yli 200 hoitoa autoimmuunisairauksiin, niin lääkkeitä, ravintolisiä, ruokavalioita kuin muitakin hoitoja. Tuon piti alun perin olla vain työnimi, mutta ilmeisesti siitä tulee myös kirjan nimi. Uusien hoitojen ja uuden tiedon määrä on huimaava. Kirjan kirjoittamisen aikana on hyväksytty esimerkiksi kolme uutta MS-lääkettä (+ yksi oireisiin). Tänä vuonna julkaistuja tutkimuksia on noin 1 100 viitteen lähdeluettelossa laskujeni mukaan 94.

Kirjan kirjoittamisen aikana myös kaksi tuttavaani menehtyi autoimmuunisairauksiin ja eräs kaveri päätyi elinsiirtojonoon kiitos munuaisvaurion, jonka sai autoimmuunisairauden hoitoon tarkoitetusta lääkkeestä, jota ei ole enää vuosiin käyttänyt. Nämä asiat ovat väistämättäkin pyörineet mielessä ja osaltaan vaikuttaneet myös kirjan sisältöön.

Toivottavasti edes yksi ihminen välttää kirjani ansiosta tuollaisen kohtalon.

Tulen nyt loppuvuoden varmaan blogaamaan aktiivisemmin kirjan käsittelemistä aiheista, vaikka toki jatkan myös huonosti tunnettujen pitkäaikaissairauksien sekä muiden terveysasioiden käsittelyä kuten ennenkin. Nyt blogi tosin saattaa hiljetä hieman (ei kokonaan) kun lomailen kolme tai neljä viikkoa.

One Comment

  1. Onneksi olkoon (jälleen) uudesta kirjasta! Olet kädehdittavan aikaan saava!!!