Hankala potilas vai hankala sairausKirja ja terveysblogi huonosti tunnetuista pitkäaikaissairauksista

Haastattelu minusta Seura-lehdessä

Minusta on haastattelu torstaina ilmestyneen Seura-lehden (numero 2/2013) terveyssivuilla. Siinä kyseellään aiheesta myös sitä tuntevalta lääkäriltä, professori Olli Pololta. Seura ilmestyy viikon välein, joten lehti on myynnissä ensi torstaihin asti. Valitettavasti juttu ei ole luettavissa netissä.

Se tuossa jutussa vähän harmittaa, että siinäkin on keskitytty nimenomaan kuumeeseeni otsikkoa myöten. On harmi, jos joku diagnosoimatonta CFS/ME:tä sairastava ajattelee, ettei kyse voi olla tästä sairaudesta, koska hänellä ei ole kuumetta. Kroonista kuumetta on noin puolella potilaista, ehkä selvästi harvemmallakin (kuume voi ylikorostua, koska siitä kärsivillä on pienempi todennäköisyys saada esimerkiksi väärä MS-diagnoosi).

Comments are closed.