Hankala potilas vai hankala sairausKirja ja terveysblogi huonosti tunnetuista pitkäaikaissairauksista

Arvostelu Ilkassa

Huomasin vasta eilen, että Ilkka-lehti julkaisi viime viikolla arvostelun Hankala potilas vai hankala sairaus -kirjastani. Arvostelu tuntui minulta aika kummalliselta: siinä keskitytään pariin pikkuasiaan, ihmetellään kun kirja ei käsittele vain harvinaisia sairauksia (missään ei tosin näin väitetäkään) ja todetaan “maallikko jää ihmettelemään, miten oikea diagnoosi saadaan aikaiseksi” (jokaisen sairauden kohdallahan kerrotaan, mitä testejä tai kriteerejä sen diagnosoimiseksi käytetään, ja lisäksi diagnoosia käsittelee kokonainen oma lukunsa).

Helposti tulee sellainen tunne, ettei arvostelija ole lukenut koko kirjaa, vaan ainoastaan selaillut. Ehkä tämä onkin alan käytäntö, en tiedä, mutta minusta se on vähän erikoista. Eräästä aiemmasta kirjastani on julkaistu “arvostelu” Aamulehdessä ilman, että arvostelija oli lukenut kirjaa ollenkaan – se oli nimittäin vielä painossa jutun ilmestyessä, eikä mitään arvostelu- tai muitakaan kappaleita ollut saatavilla.

No, kiva nähdä kuitenkin tämä aihe esillä isossa lehdessä. Täytyy toivoa, ettei kukaan oleta Markku Laitisen tekstin perusteella, että kirjassani käsitellään esimerkiksi erityisen paljon persoonallisuuden vaikutusta, sillä siitä taitaa olla enintään yksi sivu, jos sitäkään.

2 Comments

  1. Eihän se sitten mikään arvostelu ollutkaan, jos kirjaakaan ei oltu luettu.
    Kirjasi on minulla – kiitos siitä – ja odottaa vain lukemista. Siksi en ole sitä vielä arvostellutkaan, koska haluan oikeasti lukea sen ja kirjoittaa siitä vasta sitten. Mutta tulossa on. 🙂