Hankala potilas vai hankala sairausKirja ja terveysblogi huonosti tunnetuista pitkäaikaissairauksista

Arvostelut

Erityinen: tietoa erityisruokavalioista

Kiinnostavinta on kirjassa havainnoida, että luettelomaisessakin kirjassa on taitavan toimittajan käsissä runsaasti tarjolla oivallista tietoa kiehtovassa muodossa. Itse pelkäsin kyllästyväni kirjan sisältöön. Ei todellakaan, tämä vasta on kiinnostava kirja!
-terveyskirjailija ja -blogaaja Christer “Turpaduunari” Sundqvist. Lue koko arvostelu

Haaviston kirjan vahvuus on sen kattavuudessa sekä siinä, että kriittisen tiedetoimittajan tapaan hän ottaa mukaan myös alustavia tai poikkeavia tutkimustuloksia sekä myös täysin vaihtoehtoisia ajatusmalleja. […] Hyvää tietoa perheille, laitoksille, ammattiauttajille, matkustajille ja kutsujen järjestäjille.
-terveyskirjailija ja blogaaja Varpu Tavi. Lue koko arvostelu

Asiapitoinen, kätevä ja tuhti tietopaketti sekä erityisruokavalioiden tarvitsijoille että aihealueesta yleensä ottaen kiinnostuneille. Ja ketäpä meistä ei ruoka kiinnostaisi, sillä kuten Haavisto yllä toteaa, se on vahvasti monimerkityksellinen ja mielihyvää tuottava osa terveyttämme, hyvinvointiamme ja koko elämäämme.
-Mummo matkalla -blogi. Lue koko arvostelu

Uusia hoitoja autoimmuunisairauksiin

Tämä kirja on suositeltavaa luettavaa lääkäreille ja muille terveydenhuollon ammattilaisille, ja ihan must kaikille, joiden omaa tai läheisen elämää autoimmuunisairaus hankaloittaa.
-terveyskirjailija ja -blogaaja Varpu Tavi. Lue koko arvostelu

Maallikollekin kerrassaan asiallinen ja selkeäsanainen, selektiiviseenkin selailuun sopiva tietopaketti!
-Mummo matkalla -blogi. Lue koko arvostelu

Kirjasta on kirjoitettu myös Invalidiliiton IT-lehdessä 12/2013, mutta kyseessä ei ole varsinainen arvostelu.

Hankala potilas vai hankala sairaus

Ensimmäinen lehtiarvostelu Hankala potilas vai hankala sairaus -kirjasta ilmestyi 14.2.2012. Ilkka-lehdessä.

Verkossa kirjasta on tähän mennessä julkaistu seuraavat arvostelut:

Kirja auttaa tunnistamattomista oireista kärsiviä, mutta se on samalla tiivis paketti harvinaisista ja huonosti tunnistetuista pitkäaikaissairauksista niin diagnosoiduille potilaalle, lääkäreille, muillekin terveydenhoitoalan työntekijöille, omaisille kuin kenelle tahansa aiheesta kiinnostuneille.
-Kilpirauhasblogi. Lue koko arvostelu

Lue lisää vaikeasti diagnosoitavista sairauksista, kuten kilpirauhasen vajaatoiminnasta, Maija Haaviston kirjoittamasta, erinomaisesta kirjasta Hankala potilas vai hankala sairaus. Kirja on melko tuhtia tekstiä, mutta täyttä asiaa.
-HealthBerry. Lue koko arvostelu

Suosittelen kirjaa ehdottomasti kaikille, jotka ovat kiinnostuneet omasta terveydestään ja haluavat lisää tietoa oman terveyden ylläpitämiseen sekä infoa erilaisista pitkäaikaissairauksista, joista monet lääkäritkään eivät ole tietoisia. Teos on kirjoitettu loogisesti ja se etenee järjestelmällisesti. Mukana on helppo pysyä.
-Emmiinan elämä. Lue koko arvostelu

Kirja on yleistajuinen esitys, todella mielenkiintoinen ja poikkeavakin lajissaan. Asiat on luokiteltu järjestelmällisesti ja viitteet sekä lähdetiedot ovat kohdallaan, josta aina voi olla iloinen. Ainut, mitä itse kaipasin, olisi ollut ehkä sairauksien kirjaaminen esille jo sisällysluetteloon haun helpottamiseksi. Suosittelisin tätä tietoiskua ehdottomasti ainakin kaikille terveydenhuollon alalla työskenteleville, itse oudoista oireyhtymistä kärsiville tai jo diagnoosin saaneille sekä heidän läheisilleen.
-Irja, Kirjavinkit-blogissa. Lue koko arvostelu

Olen positiivisesti yllättynyt kirjan sisällön laadusta, ei moni terveyskirja minun hyllylläni ainakaan yllä tälle tasolle. Teksti on laadukasta ja sitä on paljon. Lähdeviittaukset ovat kunnossa toisin kuin hyvin useissa terveyskirjoissa nykyisin. Sekin oli hieno juttu, että synkästä aiheesta huolimatta en ahdistunut kirjaa lukiessa pahemmin.
-Valtsun terveysblogi. Lue koko arvostelu

Blogaajat ja toimittajat voivat pyytää kirjoista ilmaisen arvostelukappaleen sähköpostilla.