Hankala potilas vai hankala sairausKirja ja terveysblogi huonosti tunnetuista pitkäaikaissairauksista

Kirjallisia ja äänituotoksia

Kirjoitin pari kuukautta sitten terveydenhuollon aiheuttamista traumoista pitkän englanninkielisen artikkelin, joka on saanut ylistävää palautetta. Työn alla on lyhyempi versio tähän blogiin, mutta kuntoni on romahtanut niin monta kertaa viimeisten kuukausien aikana, että sen valmistuminen on epäselvää. Artikkeli selittää myös jatkuvan trauman (continuous traumatic stress) käsitteen paremmin kuin mielestäni mikään muu lähde.

Trauma-artikkelin tiimoilta minut kutsuttiin kanadalaiseen Medical Error -podcastiin, joskin puhun siinä ennen kaikkea omasta terveys- ja hoitohistoriastani. Silloin kärsin tosin ärsyttävistä ääniongelmista, jotka sain korjattua samana päivänä, kun podcast julkaistiin. Hiljattain minua kuvattiin myös englanninkieliseen dokumenttifilmiin korona-aiheesta, mutta se ei ole vielä julki, ja saa nähdä, käyttävätkö minusta kuvattua materiaalia siinä.

Sain myös vihdoin verkkoon englanninkielisen artikkelin myofaskiaalisista triggerpisteistä, jonka kirjoitin alun perin vuonna 2010 erääseen verkkolehteen, mutta se ei ole ollut verkossa enää vuosiin. Kukaan ei ollut tänä aikana kirjoittanut aiheesta parempaa kansantajuista artikkelia, joka käsittelisi kivun lisäksi myös muita triggerpisteiden aiheuttamia oireita, joten päivitin vanhaa tekstiäni, kun voimat eivät riitä kirjoittaa uutta ja parempaa. Suomeksi olen kirjoittanut aiheesta CFS-verkon sivuilla ja jonkin verran myös tässä blogissa.

Olen viimeisen puolen vuoden aikana nauhoittanut YouTube-kanavalleni useita meditaatio- ja hypnoosiäänitteitä, suurin osa englanniksi, mutta pari myös suomeksi. Suurin osa hypnoosinauhoitteistani keskittyy rentoutumiseen ja hyvään oloon, mutta mukana on englanniksi myös yksi, jossa annetaan posthypnoottinen suggestio kroonisen kivun lievittämiseksi eteerisellä öljyllä tai muulla tuoksulla. Eli kun äänitteen kuuntelemisen jälkeen haistat saman tuoksun, kipu lievittyy (jos suggestio toimii sinulla). Olen lukenut yli 10 kirjaa hypnoosista, ja videon alla on myös muutamia siihen liittyviä lähdeviitteitä.

Comments are closed.