Hankala potilas vai hankala sairausKirja ja terveysblogi huonosti tunnetuista pitkäaikaissairauksista

SK:ssa juttuni roskatieteen vallasta CFS/ME-hoitosuosituksissa

Artikkelini CFS/ME:n hoitoa käsittelevästä surullisenkuuluisasta PACE-tutkimuksesta, josta olen blogannut useita kertoja, julkaistiin tänään Suomen Kuvalehden verkkoversiossa. Noin laajan skaalan tiedehuijaus, joka on vaikuttanut suomalaistenkin potilaiden saamaan hoitoon, selvästi kiinnostaa ihmisiä, koska juttua on luettu ja jaettu paljon.

Toivon, että lukijat jakaisivat sitä erityisesti terveydenhuollon ammattilaisille ja viranomaistahoille, koska tämän huijauksen seuraukset pitää korjata mahdollisimman pian. PACE on aiheuttanut valtavasti inhimillistä kärsimystä, ja moni on PACE:en liittymättäkin vammautunut pysyvästi sen takia, ettei terveydenhuollossa ymmärretä, miten liiallinen rasitus vaikuttaa CFS/ME-potilaan elimistöön. Mukaan lukien paras ystäväni.

4 Comments

 1. Kiitos paljon erittäin tärkeästä kirjoituksestasi! Luojalle kiitos, että sinulla on ollut siihen voimavaroja! Ja hienoa, että SK julkaisi sen! Ei näköjään aivan totaalisesti ole vielä läpimätä suomalainen valtamedia (vaikka todella pahalta näyttää senkin suhteen hommat). Rukoillaan täydellä teholla, että tieto kyseisestä tutkimusvalheesta leviää laaja-alaisesti myös lääkärikunnan ja kaikkien hoitotahojen tietoisuuteen ja jääräpäisemmätkin sekä ymmärtämättömimmätkin henkilöt saavat viisautta muuttaa toimintatapojaan ja suhtautumistaan CFS:n/ME:n kohdalla. On korkea aika saada potilaille oikeutta ja asianmukaista kohtelua myös tässä maassa. Tilanne on täysin kestämätön.

  Hämmästelen muuten kirjoituksiasi rokotteiden suhteen 😉 Itse suosittelen ihmisiä t-a-r-k-o-i-n perehtymään aiheeseen ennen kuin vievät lapsiaan ”piikille”. Onneksi kuitenkin koko ajan enemmän ihmisiä herää todellisuuteen tässä rokoteasiassakin. Valitettavasti monet vasta sinä vaiheessa, kun vahinko on jo tapahtunut lapselle/lapsille. Suosittelen lämpimästi ihmisiä myös lukemaan Peter Götzschen kaksi kirjaa lääketeollisuuden mädännäisyydestä ja teollisuuden suosimasta nimenomaisesta roskatieteestä (ensimmäisenä Tappavat lääkkeet ja järjestäytynyt rikollisuus sekä toisena Tappava psykiatria ja lääkinnän harha).

  • Suomen Kuvalehtihän on julkaissut monta hyvää juttua CFS/ME:stä, sekä useamman aikaisemman jutun minulta muista aiheista. Rukoilun sijaan suosittelen ennemmin, mikäli mitenkään mahdollista, konkreettisia toimenpiteitä, jakamaan juttua lääkäreille, Kelaan, kuntoutuslaitoksiin jne (tai yrittämään saada muita tekemään sen). Kirjoitin jutun lokakuussa, kun olin hetkellisesti hyvässä kunnossa. Tällä hetkellä kuntoni on hyvin huono, ja se rajoittaa mahdollisuuksiani tehdä tätä “jatkolevitystä” itse.

   Olen perehtynyt rokoteasiaan hyvin paljon lukemalla puolueettomia lähteitä, en propagandaa. On yleinen käsitys, että rokotteet olisivat jotenkin hyvä bisnes lääkeyhtiöille. Bisnestä toki, mutta ei todellakaan hyvä bisnes (suurin osa rokotteita valmistaneista lääkeyhtiöistä on lopettanut sen kannattamattomana), mistä on kiittäminen rokotteiden vastustajia. Heidän aiheuttamiensa taloudellisten menetysten takia esimerkiksi borrelioosirokote poistu markkinoilta, vaikka siinä ei ollut mitään turvallisuusongelmia. Myös kuolemantapauksia vähentänyt adenovirusrokote poistui markkinoilta kaupallisista syistä.

   Rokotteet ovat äärimmäisen tärkeä osa lääketiedettä. Se ei toki tarkoita, että ne olisivat täysin haitattomia (mikään ei ole) tai että kaikilla rokotteilla olisi yhtä hyvä hyöty/haittasuhde kaikille ihmisille.

 2. Nimenoman SK on siinäkin mielessä hyvä lehti. Vaikka edellisessä viestissäni puhuin valtamediasta niin en nyt kuitenkaan ole varma luokitellaanko kyseinen lehti valtamediaksi. No, joka tapauksessa, hienoa, että julkaisivat kirjoituksen. Samaa tosiaan suosittelen itse. Konkreettisia toimenpiteitä ja nopeasti. Itse ainakin yhdistän tähän hartaan rukouksen ja voin suositella sitä muillekin 🙂 Saattaa tehostaa asioiden kulkua 😉

  Rokoteasiasta vielä. Samoin olen itse perehtynyt joka tuutista saatavaan tietoon laaja-alaisesti. Johtopäätös on se, että lapsiini ei rokotteita työnnetä. Valitettavasti ensimmäisen lapseni kohdalla heräsin asiaan vasta usean “shotin” jälkeen. Mutta kukin tehköön omat ratkaisunsa parhaan tietonsa mukaisesti tässäkin asiassa.

 3. Niin ja toivon todella sydämestäni voimia ja jaksamista sinulle! Teet erittäin tärkeää työtä potilaiden puolesta ja CFS/ME-tietoisuuden lisäämisen parissa! Kyllä asioihin saadaan vielä muutosta aikaan, se on varma.