Hankala potilas vai hankala sairausKirja ja terveysblogi huonosti tunnetuista pitkäaikaissairauksista

Muiden tarinoita: Ketamiinilla takaisin elävien kirjoihin

Postauksissa on ollut pientä taukoa – tänne piti tulla ensin blogaus eräästä toisesta asiasta, jota olen nyt useamman viikon odotellut. Mennään siis lainauksella ketamiinihoitoa käsittelevästä sähköpostista, jonka sain muutama viikko sitten, ja sain luvan julkaista nimettömänä blogissani. Kovin pitkä tai yksityiskohtainen se ei ole, mutta uskoisin silti sen olevan hyödyllisempi kuin ei tekstiä ollenkaan.

***

Minä olen yksi niistä onnellisista (?), joille on annettu suonensisäistä ketamiinihoitoa vaikean masennuksen ja itsetuhoisuuden hoitoon, kun lääkkeet ja osastohoitokaan eivät riittäneet.

Sain keväällä 2015 ketamiinihoitoa 6 x 45 min. Itselläni mielialaa kohentava vaikutus oli välitön. Syvän masennuksen keskeltä (ja vielä osastolla ollessani) kiinnostuin ensin musiikista, sitten väreistä… Ja hyvin voimakkaat itsetuhoiset- ja jopa itsemurha-ajatukset hävisivät. Ensimmäisten kertojen vaikutus kesti noin viikon. Tuon kuuden kerran sarjan jälkeen itsetuhoiset ajatukset hävisivät kokonaan, eivätkä ne ole tulleet takaisin yli vuoteen. Tätä ennen olin useita kertoja vuodessa osastolla.

Nyt vuoden jälkeen olen yhteisymmärryksessä purkanut psyk. polin terapiasuhteeni ja vähentänyt lääkkeetkin minimiin. Voin todella hyvin, kaikki masennus on ensimmäistä kertaa poissa yli kuuteen vuoteen.

***

Eikö ole ihana ja toivoa valava tarina kuntoutumisesta hyvin vaikeasta masennuksesta! Kaikille ketamiini ei ole mikään ihmelääke, osaa se auttaa vain vähän tai ei lainkaan, mutta toisilla vaikutukset voivat olla mullistavia.

Minulle voi tosiaan lähettää omia kokemuksiaan julkaistavaksi tässä blogissa, oli kyseessä sitten kokemus hoidosta tai vaikkapa lääkärikäynnistä. Pidätän oikeuden olla julkaisematta kaikkia tekstejä, esim. jos minusta tuntuu siltä, että kyseessä on jonkin tuotteen mainos tms.

Comments are closed.