Hankala potilas vai hankala sairausKirja ja terveysblogi huonosti tunnetuista pitkäaikaissairauksista

Kaksi mielipidekirjoitusta

Minulta julkaistiin viime kuussa kaksi mielipidekirjoitusta, mutta en pystynyt ajoissa blogaamaan aiheesta (sen jälkeen kun toinen julkaistiin, mitä odotin).

Aamulehti julkaisi kirjoitukseni siitä, että Suomessa on 25 000 CFS/ME-potilasta joista lähes kaikki jäävät ilman hoitoa, eikä heille ole tarjolla mitään tukea tai palveluita. Normaalisti lehti ei julkaise mielipidekirjoituksiaan verkossa, mutta teki tästä jutusta ihan “uutisen”.

Viikko sitten Hesari julkaisi lyhyen tekstini, jossa käsiteltiin sitä, ettei Suomessa saa julkiselta puolelta kotiin lääkärinhoitoa, vaikka tarvitsisi, ja yksityiselläkin se on hankalaa. Täällä Keski-Euroopassahan se on ihan normaali juttu. Valitettavasti tätä tekstiä ei ole netissä, ihan kaikkia Hesarikaan ei julkaise verkossa.

Tämä olikin historiallisesti ensimmäinen Hesarissa julkaistu mielipidekirjoitukseni, vaikka aiemmin olen viitisen kappaletta sinne lähettänyt. Maakuntalehdissä on yleensä mennyt läpi ensiyrittämällä, nyt tänä keväänä oli tosiaan pari tekstiä joista en ole varma, julkaistiinko niitä missään.

Molemmissa näistä teksteistä oli sama kysymys taustalla: miten on mahdollista, että vaikeasti sairaat ihmiset jäävät Suomessa ilman hoitoa?

On mahdollista, että minulta on julkaistu keväällä muitakin mielipidetekstejä, koska olen lähettänyt sellaisiin lehtiin, jotka eivät julkaise lainkaan tai kaikkia tekstejä verkossa. Olisi kiva kuulla, jos joku blogin lukija on törmännyt muihin teksteihini.

Comments are closed.