Hankala potilas vai hankala sairausKirja ja terveysblogi huonosti tunnetuista pitkäaikaissairauksista

Ruokavaliokirja kaipaa yhä apua

Muutama kuukausi sitten blogasin siitä, että erityisruokavalioita käsittelevä tietokirjakäsikirjoitukseni oli äkisti menettänyt jo sovitun kustantajansa itsestäni (tai käsikirjoituksesta) riippumattomista syistä ja pyysin lukijoiden apua.

Sainkin, alkaen jo samana päivänä, useita vinkkejä sekä yhteydenottoja kustantajilta. Suurkiitos kaikille jotka auttoivat!

Neuvottelin usean kustantajan kanssa, mutta kaikki neuvottelut menivät lopulta mönkään. Syyksi mainittiin yleensä se, että kirja oli liian tieteellinen ja hakuteosmainen. Sain joidenkin kustantajien kohdalla kuvan, että olisi toivottu enemmän naistenlehtimäistä lähestymistapaa.

Itse uskon vakaasti kirjaani ja minulla on siihen syytäkin. Aihe on erittäin tärkeä ja kiinnostava.

Aiemmat kirjani ovat olleet rakenteeltaan hyvin samankaltaisia, pitkälti listamuotoisia hakuteoksia. Ja ne ovat myyneet tosi hyvin ja saaneet runsaasti positiivista palautetta. Tässä kirjassa hakuteosmaisuus on vielä olennaisempaa, koska kirjaa on tarkoitus voida käyttää jatkuvasti, esimerkiksi ruokaa laittaessa.

Pyydän siis edelleen apuanne, koska olisi sääli jos uraauurtava ja tuhansien ihmisten elämää helpottava teos jäisi julkaisematta. Se tarkoittaisi valitettavasti myös, etten voisi enää kirjoittaa enempää kirjoja, vaikka niille kustantaja löytyisikin.

2 Comments

  1. Hei Maija! Oletko jo kysynyt Sitruunakustannukselta, julkaisisivatko kirjasi? Basam Books voisi olla myös vaihtoehto. Luulisi, että kun esität aikaisempien kirjojesi myyntitilastoja, pitäisi joidenkin kellojen bisnesihmisten päässä soitella.

    • Basam ei taida olla ihan oikea paikka, mutta Sitruunaa voisin kokeilla. Jotenkin ei ollut mielessä, että he julkaisevat myös tietokirjoja vaan se oli päässäni romaanikustantamona (kirjoitan myös romaaneja).

      Yhden kustantajan kanssa on jälleen neuvottelut meneillään.

      Kiitos vinkeistä!