Hankala potilas vai hankala sairausKirja ja terveysblogi huonosti tunnetuista pitkäaikaissairauksista

Edullisia vaikutuksia (influenssa)rokotteesta

Kun otin aikoinaan sikainfluenssarokotteen, vointini koheni siitä viikoksi. Sama kävi myös ystävälläni, joka sairastaa vaikeaa CFS/ME:tä.

Itse olin silloin varsin hyvässä kunnossa kiitos LDN:n, kun aivolisäkkeen vajaatoimintani ei ollut vielä puhjennut, niin en huomannut suurta eroa. Tänä vuonna yllätyksekseni oloni parani viikoksi myös tavallisesta kausi-influenssarokotteesta, mitä ei ollut koskaan käynyt – ja ero oli huimaava. Olin skarppi ja pirteä kuin mikä ja jopa päänahkani rauhoittui.

Kokeilin jopa ottaa muutama viikko myöhemmin “buusterin” eli toisen rokotteen, jos olisin saanut oloa vielä edes himpun paremmaksi, mutta se auttoi vain yhden illan ajan (tai sitten tämä lyhyt parempi vaihe oli vain sattumaa).

Juttelin kirjamessuilla erään ihmisen kanssa, joka oli myös voinut viikon paremmin viimevuotisen kausi-influenssarokotteen jälkeen. Meitä on siis ainakin kolme – tuskin ainoat.

Rokotteiden haittavaikutuksia tilastoidaan, mutta edullisia vaikutuksia harvemmin, muuta kuin sitä, tehoavatko ne haluttuun käyttötarkoitukseen. Siksi minua kiinnostaisikin tietää, ovatko muut saaneet influenssa- tai muista rokotteista jotain positiivisia vaikutuksia, muita kuin halutun sairauden esto. Mikään uusi juttu tämä ei sinänsä ole.

Joitain rokotteita, lähinnä BCG, Mycobacterium vaccae ja stafylokokkitoksoidi, on tutkittu myös pitkäaikaissairauksien (mm. MS-tauti, Alzheimerin tauti, ykköstyypin diabetes, psoriasis, skleroderma, syöpä, masennus, astma, atopia, CFS/ME ja fibromyalgia) hoidossa. Yksi tutkimus on jopa vesirokkorokotteesta psoriasiksen hoidossa. Jotkut tutkijat hoitivat CFS/ME:tä influenssa- ja vihurirokkorokotteilla.

(Näistä kerrotaan tarkemmin kolmessa viimeisessä kirjassani.)

Jos siis olet kokenut saaneesi tai mahdollisesti saaneesi positiivisia vaikutuksia rokotteesta, jätä kommentti! En kaipaa tähän kommentteja rokotteiden haittavaikutuksista, sillä niitä tosiaan tilastoidaan ja jos sellaisia olet saanut, asiasta on toivottavasti tehty lääkehaittailmoitus.

Comments are closed.