Hankala potilas vai hankala sairausKirja ja terveysblogi huonosti tunnetuista pitkäaikaissairauksista

Tänään Iltalehdessä

Minusta on haastattelu krooniseen väsymysoireyhtymään/myalgiseen enkefalomyeliittiin liittyen viikonvaihteen Iltalehdessä, sivuaa myös aivolisäkkeen vajaatoimintaa. Juttua ei ilmeisesti ole verkossa luettavana.

Mitään kovin uutta jutussa ei ole, jos on aiemmin lukenut haastatteluitani muista lehdistä (esim. Seura, Sunnuntaisuomalainen tai Hyvä Terveys).

Jos luit jutun ja sinua jäi kiinnostamaan krooninen kuume – joka jutuissa usein nostetaan esiin, vaikka sitä ei läheskään kaikilla CFS/ME:tä sairastavilla olekaan -, kannattaa lukea aiheesta kirjoittamani blogiteksti.

Iltalehti on aiemminkin kirjoittanut useita kertoja CFS/ME:stä, mm. Jarkon tarina (joka tosin merkillisesti puhuu “harvinaisesta sairaudesta”). Hiljattain se julkaisi jopa pienoisdokumentin aiheesta.

Tuntuu hienolta, että CFS/ME:tä käsitellään vihdoin säännöllisesti mediassa, kun vuosiin siitä ei julkaistu lainkaan juttuja. Vielä kun fokusta saataisiin laajennettua esim. erittäin vaikeasti sairaisiin, kokonaan vuoteenomiin potilaisiin.

Comments are closed.