Hankala potilas vai hankala sairausKirja ja terveysblogi huonosti tunnetuista pitkäaikaissairauksista

Seminaari epätyypillisestä kilpirauhasen vajaatoiminnasta

Sain vähän aikaa sitten kutsun erittäin mielenkiintoiselta vaikuttavaan kilpirauhasen vajaatoimintaa käsittelevään seminaariin Espoossa 22.3. Sen järjestää Funktionaalisen lääketieteen yhdistys. Harmi etten itse pääse paikalle, kun palaan kotiin Suomesta pari viikkoa tuota ennen. Minua olisivat kiinnostaneet etenkin ruotsalaislääkäri Helena Rooth Svenssonin luennot.

Erityisesti niiden, jotka kuvittelevat, että kilpirauhasen vajaatoiminta voidaan diagnosoida pelkästään TSH:ta mittaamalla ja kaikki potilaat hoitaa tyroksiinilla, olisi syytä osallistua tapahtumaan. Kilpirauhasen vajaatoiminnan hoidosta on kirjoitettu useita kokonaisia kirjoja (joista itsekin olen useita lukenut ja vähällä oli, etten kirjoittanut suomenkielistä sellaista), ihan syystä. Vajaatoimintaa on montaa eri tyyppiä.

Seminaarin hinta on 100 euroa. Sen koko ohjelma löytyy täältä. Ilmoittautua voi 5.3. asti jos paikkoja riittää, mutta vähän luulen, että tapahtuma varataan pian loppuun (käsittääkseni tällä hetkellä tilaa vielä on).

Toivottavasti seminaariin liittyen julkaistaan lehdistötiedotteita ja että ne löytävät myös paikkansa mediassa.

One Comment

  1. Vai että kirjoja. Populääriteosten sijaan olisi kiva lukea ihan asianmukaisista kokeellisista tutkimuksista, so. sellaisista joiden perusteella kaikkien muidenkin hoitojen suositukset sorvataan/tulee sorvata.