Hankala potilas vai hankala sairausKirja ja terveysblogi huonosti tunnetuista pitkäaikaissairauksista

Jotain mätää Tanskanmaalla

Joskus vuosia sitten rakastuin Lars von Trieriin kauhusarjaan Riget, joka sijoittuu Kööpenhaminan Rigshospitaletiin. Enää en kuitenkaan usko, että sen kauhut pystyisivät kilpailemaan tosielämän kanssa.

Tanskalainen Karina Hansen on ollut jo yhdeksän kuukautta psykiatrisessa pakkohoidossa, vaikka hän ei ole psykiatrisesti sairas. Karinalla on vaikea CFS/ME (krooninen väsymysoireyhtymä/myalginen enkefalomyeliitti), neurologinen infektiosairaus, johon kuuluu mm. voimakkaita kipuja ja aistiyliherkkyyksiä. Perhettä ei päästetä tapaamaan häntä.

Lääkärit ovat sanoneet, että Karina ei ole suinkaan pakkohoidossa, vaan hän on vapaa lähtemään milloin vain. Ovi ei ole lukossa. Tästä ei tosin Karinalle ole apua, sillä hän ei pysty kävelemään. Karinan puolesta on järjestetty mielenosoituksia niin Tanskassa kuin ulkomaillakin. Tapauksesta on kirjoitettu useita juttuja isoissa tanskalaisissa sanomalehdissä. Karina on silti edelleen sairaalassa.

Karina ei valitettavasti ole ainoa, joka joutuu kärsimään tällaisesta pöyristyttävästä väkivallasta. Tunnetuin vastaava tapaus on Sophia Mirza Britanniasta. Sophialla oli vaikea CFS/ME ja hän joutui psykiatriseen pakkohoitoon, vaikka hänelläkään ei ollut mitään psykiatrisia sairauksia.

Sairaala”hoito” romahdutti kolmikymppisen Sophian kunnon, millä oli lopulta kohtalokkaat seuraukset. Ruumiinavauksessa Sophialta löytyi virustulehdusta muistuttavaa tulehdusta selkäytimestä, kuten CFS/ME:lle on tyypillistä (enkefalomyeliitti = aivojen ja selkäytimen tulehdus). Sophian kuoltua oikeusapu Sophian äidille Criona Wilsonille evättiin, koska katsottiin, ettei Sophian “hoidossa” tapahtunut virheitä eikä kyseessä ollut merkittävä ihmisoikeusongelma.

Myös Suomessa ihmisiä on pakotettu ja painostettu psykiatriseen sairaalahoitoon CFS/ME:n takia. Eräs ystäväni sai tästä pysyvät neurologiset vammat. Ylläpitämälläni CFS-verkon foorumilla on tullut vastaan ihmisiä, jotka ovat joutuneet psykiatriseen hoitoon mm. maksaperäisen keltaisuuden ja verivirtsaisuuden takia. Sairaalahoito johtaa usein vaikeaan, jopa pysyvään sairauden pahentumiseen.

5 Comments

 1. Psykiatria on lääketeollisuuden mafia ja rikollisuuttaa ihmisyyttä vastaan.

  Se on kuin teurastaja koka panee lampaita orteen takajaloista ja inttää olevansa tohtori, vaikka lamas tietää etta se on teurastaja, sillä Auttaja ei koskaan käytä pakkoa, eikä koskaan markkinoi ihmisiä kuten psykiatri hermomyrkkyteollisuudelle tuottopilleri orjaksi,

  Koululääketiedettä tulee varor, varsinkin julkista ..se on kuin gestabo, minuten se jätti tappavasa menigissä virumaan kotiin..kulramarna..kun myöhemmin yritin Saade gestaboa korjaamaan ne hullun paperit jotka se teki perusteetta tappavassa menigissä..
  Siitä vasta ongelma tuli,,
  Jos joku luulee että psykiatri on auttaja..hörnen tulee Miettiä,, klinka Freud nuiji rahaa kollegoilleen opioideilla joita hän markkinoi uhreilleen ja kollegat keräs rahat ja julisti freudin mielipiteet tieteeksi…Ilman labrador tai kemia kaavaa kuten pannukakun ja nyt tästä roskateoriasta kärsii koko maailma. Psykiatria on tohtprien mafiamainen bisness…

  Tervetuloa mafiamaihin knuten suomi..Jossa mafiaa sanotaan auttajaksi..jota psykiatriaan sairastunut koululääketiede ja yhteiskuntamme on voimaton virallista psyykkemafiaa vastaan…kela maksoi v. 2013 zyprexasta 38 miljoonaa Eli psykiatria on suomen mittapuulla biljardibisness jota tohtorimafia pyorittaa,,

  Psykiatrialla ei Ole tieteellista pohjaa …eikä yhdelläkään sen inttämällä joita se jahaa business mielessa potilaalta toiselle manipuloiden heltä tuottamaan rahaa lääketeollisuudelle, jota tohtorimafia pyörittää ja jos henkilö ei tuota gestabo hakee kotoa gettoon tuottamaan..jossa hän tuottaa pakolla..

  Kaikki psykiatrian toimintamenttaliteetti leimauksineen ja rahakkaine bisneksineen on verrattavissa ihmiskauppaan Jonna uhri yllämainittu potilaskin on..mafian uhri.

  Psykiatrian kieltämisestä tervehtyisi koko maapallo..koska isänmaani on hyvin mafiosoitunut siitä ja pakottaa missä tahansa kehon vaivassa roska teoreetikolle- ei pidä julkiselle Mennä valittaa vaivojaan..en markkinoi barbaaristi knuten näet hermomyrkkyteollisuudelle..varsinkin jo on jonkun taudin runtelema..silloin henkilö on helppo markkinoida..psykiatria on listannut kaiks kehon kivut halvaantumisesta sokeuteen ja päänsärystä kantapaa kipuun mielisairaudeksi..että Kenet tahansa milloin tahansa voidaan markkinoida psykiatrian teollisuudelle hermomyrkky orjaksi tohtorimafian toimesta.

 2. Itse olen saanut ihan oikeata hoitoa ja ihan oikeaan tautiin. Olin psykoosin vuoksi hoidossa Oulussa jokin aika sitten ja en voisi olla enempää kiitollinen hoitohenkilökunnalle kärsivällisyydestä ja ammattitaidosta. Kiitos, kun hoiditte minut takaisin raiteille ja nyt olenkin avohoidon sekä lääkityksen turvin jo palaamassa työelämään. Turha aina ajatella, että psykiatria on jotain kivikautista ihmisen alistamista tms. Itse sain oikeaa hoitoa, oikeilta lääkäreiltä ja hoitajilta.

  • ei ole mitään psykooseja olemassakaan, on unettomuutta ja unettomuudesta syntyvää sekavuutta, jotka paranee nuluttamalla vähän pidempään.

  • ei ole mitään psykooseja olemassakaan, on unettomuutta ja unettomuudesta syntyvää sekavuutta, jotka paranee nuluttamalla vähän pidempään.

   psyykkelääkkeet sulkee dobamiinin ja surkastuttavat neuroneita ja muuttavat sydämmen ja kehon rasvaiseksi, lihasmassa surkastuu ja sydänkohtaus tulee aiemmin,

   • ei ole myoskaan psyykkeä, jokainen joka edes mainitsee psyykke sanan on jo lääketeollisuuden markkinamies.
    millään kuvalla ihmisen näkymättömästä sismmästä ei ole tehty niin paljon rahaa kuin koululääketieteen psyykke teorialla.
    psyykke, joka tarvitsee biljoonien edestä haitallisia pillereitä.
    koko psyykke myytti on lääketeollisuuden business teoria.