Hankala potilas vai hankala sairausKirja ja terveysblogi huonosti tunnetuista pitkäaikaissairauksista

Kesäkuntoon homeopaattisella liikunnalla

Hiljattain kuulin homeopaattisesta liikunnasta ja kiinnostuin heti. Siinä missä tavallinen homeopatia sotii fysiikan lakeja vastaan, homeopaattinen liikunta on täysin sopusoinnussa kinesiologian oppien kanssa. Sinänsä outoa, etteivät urheiluvalmentajat jo yleisesti harjoita tätä liikuntamuotoa.

Hieman panostustahan laji vaatii. Aluksi ajattelin, että homeopaattinen liikunta olisi helppoa, mutta kun luin siitä enemmän, kävi ilmi, että se vaatii kuitenkin joitain apuvälineitä. Tärkein on tietysti millimetripaperi. Liikunnan tehohan heikkenee, jos liikkeet ovat liian suuria. On siis hyvin tärkeää mitata kaikki liikkeet millimetripaperin avulla.

Aluksi on syytä aloittaa varovasti, eli vähän laajemmilla liikkeillä. Harjoituksen edetessä liikunnan määrää ei tietenkään lisätä, vaan liikkeiden kokoa päinvastoin vähennetään, jolloin ne muuttuvat tehokkaammiksi. Tämä alkaa tietysti olla haastavaa varsinkin siinä vaiheessa, kun liikkeet muuttuvat alle millimetrin kokoisiksi ja niitä alkaa olla vaikea hallita.

Lopputulos on kuitenkin varmasti palkitseva. Kävin juuri hakemassa kaupasta millimetripaperia ja aion aloittaa harjoittelun tänään.

Aiheesta on toki tehty tutkimuksiakin, esim.

Ools AF, Nutz IM. Homeopathic exercise in the treatment of functional weakness. J Paran Phenom. 1984 Apr 1;101(23):666-7.

Ools AF, Yko PS, Lulz GG. ‘Homeopathic’ exercise improves airway resistance and tension contractibility in the human guinea pig. JOMG. 2012 Dec 21;112(42):123-234.

Jostain syystä en onnistunut kuitenkaan löytämään näitä varsinaisia papereita, mutta ehkä joku muu löytää?

Käynnissä on lisääkin tutkimuksia, erityisesti WTFU:ssa (West Texas/Floridan yliopisto). Tuo April F. Ools on kirjoittanut aiheesta paljon artikkeleita. Kannattaa etsiä lisätietoa Googlella.

Minulla on syytä uskoa, että viime vuonna esittelemäni superruoka skanmarja tehostaa homeopaattisen liikunnan vaikutusta.

One Comment

  1. Hyvä ja hauska juttu, kiitos! Etenkin asiantuntijat tekivät suuren vaikutuksen. Skanmarjoja tuntuu kasvavan ihan luonnonvaraisena siellä täällä, suurin sato saadaan tosin yleensä näin huhtikuun ensinmäisenä..
    Jatka hyvää työtäsi, kiitokset.