Hankala potilas vai hankala sairausKirja ja terveysblogi huonosti tunnetuista pitkäaikaissairauksista

Tuotearvostelu: Silvercrest-shiatsuhierontatyyny (Lidl)

Olen käyttänyt monenlaisia erilaisia hieromalaitteita. Useimmat sellaisethan toimivat tärinällä, joka voi kyllä pahimmat lihaskrampit rentouttaa, mutta ei tunnu kovin mukavalta. Kotoa löytyy sellaisen tärisevän suihkupään muotoisen sauvan lisäksi hierontatuoli (mukava, mutta hieroo kunnolla vain keskiselän), pattereilla toimiva pään- yms hieroja (hauska lelu, mutta liian tehoton) sekä sellainen parin euron metallinen “päänhieroja”, joka tuntuu kivalta, mutta ei hiero lihaksia.

Olen himoinnut shiatsuhierontatyynyä vuosikaudet ja nyt ostin Silvercrest-merkkisen sellaisen Lidlin “rentoutusviikolta” (täältä Amsterdamista, mutta niitä on myynnissä tällä hetkellä myös Suomessa samaan 29,90 euron hintaan). Jo ensimmäiset käyttöminuutit saivat minut faniksi: tämä tuntuu oikealta hieronnalta ja on riittävän voimakasta!

Plyysipäällysteisen hierontatyynyn (päällisen voi konepestä) sisällä on neljä hierovaa “tappia”. Se sopii monien erilaisten paikkojen hieromiseen. Keski- ja ristiselkä ja jalkapohjat toimivat parhaiten, minulla hartioiden alue toimi myös, mies oli taas eri mieltä. Jalkahieronta tuntuu erittäin hyvältä ja panee hyvin nopeasti endorfiinit liikkelle, aivan kuin käsintehty hierontakin. Sen jälkeen tuntuu kuin kävelisi pilvissä!

Valitettavasti laitteessa ei ole teho- tai muitakaan säätöjä. Nappeja on vain kaksi: virtanappula sekä infrapunalämpö. Säärien ja pään hierontaan painanta tuntui turhan voimakkaalta, mutta sitä voi yrittää säätää muuttamalla asentoa tai nojaamalla kehon osia vähemmän laitteeseen. Lämpö ei ole voimakasta, mutta tuntuu enemmän kuin monissa laitteissa, joissa sitä hädin tuskin huomaa.

Hieromatyyny on erittäin hiljainen. Sen ääntä hädin tuskin kuulee, siinä missä hieromatuolini jurnuttaa niin, että se häiritsee esim. television katselua.

Laitteen kestävyydestä en osaa sanoa, mutta ei se tunnu huonolaatuiselta tai lelumaiselta. Sillä on kolmen vuoden takuu. Virtajohto on vähän turhan lyhyt, vain puolitoista metriä. Tehoa on 12W, eli sähköä kuluu minimaalisesti.

Jos kiinnostuit tästä shiatsuhierojasta, kannattaa mennä pian Lidliin, sillä tarjoustuotteet myyvät usein loppuun. Vähemmän suosittuja tuotteita voi olla jäljellä parikin viikkoa. Tämä teemaviikko toistuu yleensä 2-3 kertaa vuodessa, mutta tuotevalikoima vaihtelee. (Lidlin TENS-laite on muuten erinomainen, mutta sen käyttämät elektrodit ovat paljon kalliimpia kuin muiden valmistajien, joissa on erilainen liitäntä.)

Comments are closed.