Hankala potilas vai hankala sairausKirja ja terveysblogi huonosti tunnetuista pitkäaikaissairauksista

Tyhmästä päästä kärsii koko selkä

En ole aiemmin uskaltanut mennä hierontaan, koska minulla on kaikissa lihaksissa myofaskiaalisia triggerpisteitä, päänahasta varpaisiin, ja olen pelännyt, että tuskanhuutoni karkoittaisivat muut asiakkaat pois. Kerran kyllä kävin kiinalaisessa jalkahieronnassa, mikä oli ihan mukavaa.

Eilen kuitenkin minulle tuli fiksu ajatus: hermoni olivat riekaleina ja kaipasin jotain rentouttavaa. Naapurikortteliin oli avautunut kiinalainen hierontapaikka, joita täällä Amsterdamissa on paljon. Hinnatkin ovat kaikkialla lähes standardit: 20 euroa 30 minuuttia, koko tunti 35 euroa. Ei siis kovin kallista lystiä.

Niinpä marssin sisään kiinalaiseen puotiin, jossa olikin heti vapaata, kuten olin arvellut. Pyysin puolen tunnin niska- ja selkähieronnan. Pieni nainen johdatti minut takahuoneeseen, jossa oli hierontapöytä sekä hyllyssä purkki Johnson & Johnsonin vauvaöljyä.

Siitä seuraavat puoli tuntia olikin sitten hirvittävää tuskaa, sen verran taitavasti ja voimalla nainen triggerpisteitäni käsitteli. Urheasti en huutanut, vaikka mieli olisi tehnyt, mutta nainen kyllä tiesi – tietenkin hän tiesi – missä mentiin. “You ok?” “Lot of pain, yes?” Hieronnan jälkeen olo ei ollut rento, vaan oikeastaan virkeämpi. Ei ehkä ihme.

Selkäni ja hartiani olivat jälkeenpäin aivan mielettömän kipeät, vaikka niihin magnesiumöljyä suihkuttelinkin. Mies sanoi, että selkäni näyttikin aika hurjalta, verenpurkaumia ja vielä illallakin se punoitti. Onneksi en koskaan nuku selälläni, siitä ei olisi tullut yhtään mitään.

No, parin päivän päästä olen ehkä entistä ehompi. Voisin mennä uudestaankin, mutta rentoutumiseen taidan jatkossa käyttää muita konsteja. Vaikka sitä jalkahierontaa.

Comments are closed.