Hankala potilas vai hankala sairausKirja ja terveysblogi huonosti tunnetuista pitkäaikaissairauksista

Sähköistä luettavaa

Tällä viikolla julkaistiin kaksi alunperin paperimuodossa ilmestynyttä teostani e-kirjoina: pitkäaikaissairautta käsittelevä esikoisromaanini Marian ilmestyskirja sekä 2010 ilmestynyt lääketiedekirjani CFS:n ja fibromyalgian hoito. Ensinmainittu on ePub, jälkimmäinen PDF, hintaa molemmilla on kahdenkympin kieppeillä. Niiden pitäisi toimia kaikilla yleisillä lukulaitteilla ja tietysti myös PC- ja Mac-tietokoneilla

Esitin kustantajalleni toiveen, että myös Hankala potilas vai hankala sairaus voitaisiin jossain vaiheessa julkaista sähköisenä. Vaikka kirjassa onkin hyvä (ja kehuttu) hakemisto, on kirjan käyttö hakuteoksena kuitenkin vielä helpompaa sähköisessä muodossa. Olisitko sinä kiinnostunut kirjasta sähköisenä versiona?

Moni kokee, että sähkökirjat ovat vaikeampia lukea kuin paperiversiot, minusta ei. Olen lukenut niitä 1990-luvulta asti ja itselleni jopa putkinäytöltä lukeminen voittaa joskus paperin, koska kärsin näköhäiriöistä ja voin tarvittaessa suurentaa fonttia hyvinkin suureksi.

Lukihäiriöinen tai oppimisvaikeuksinen taas voi, ainakin joitain ohjelmia/laitteita käyttämällä, muuttaa kirjan kirjasintyyppiä tai näytön värejä helpottaakseen lukemista. Näkövammainen voi yleensä luettaa äänikirjan itselleen tietokoneensa ruudunlukijalla.

(Pahoittelut näistä promotionaalisista tiedotteista – ensi viikolla palataan taas asiaan, eli terveyteen ja sairauksiin.)

Comments are closed.