Hankala potilas vai hankala sairausKirja ja terveysblogi huonosti tunnetuista pitkäaikaissairauksista

Rokotekuolemat enimmäkseen mielikuvituksen tuotetta

| 1 Comment

Lähiaikoina on taas kohkattu paljon rokotteiden haittavaikutuksista (tosin milloinpa ei), etenkin kohdunkaulasyöpärokote Gardasilin, huolimatta siitä, että juuri tuli tutkimus, jonka mukaan Gardasil ei lisää riskiä sairastua autoimmuunisairauksiin.

Ilmeisesti osa tästä vouhkauksesta on johtunut vaihtoehtolääkäri Joseph Mercolan sivuilla kirjoitetuista väitteistä. Mercolalla on joistain asioista ihan hyviäkin ideoita, mutta itse en koskaan linkitä edes hänen hyviin artikkeleihinsa, koska hänen sivustonsa on täynnä myös aivan täyttä huuhaata.

Rokotuksilla on joskus vaikeitakin haittavaikutuksia, mutta onneksi ne ovat erittäin harvinaisia. Moni ihminen ei ole ymmärtänyt, että jos miljoonille annetaan rokote, väistämättä tilastolliselta kantilta joku heistä saa samalla viikolla diagnoosin MS-taudista tai sairastuu syöpään tai kaatuu kuolleena maahan rytmihäiriön takia, ilman että tämä liittyy tosiasiassa mitenkään rokotteeseen.

Asiaa ei kuitenkaan yhtään auta se, että jotkut ihmiset yhdistävät rokotteisiin kaikki mahdolliset sairaudet, joita ihminen saattaa saada jopa vuosien päästä niiden antamisesta. Eräs huolestunut läheinen antoi minulle joskus linkin sivustolle, jolla kerrottiin papilloomavirusrokotteiden aiheuttaneen jopa satoja kuolemantapauksia tai muita pysyviä haittoja. Siellä oli linkit PDF-tiedostoihin, joista näitä raportteja haittavaikutuksista pystyi lukemaan alkuperäisessä asussaan.

Valitettavasti linkki ei ole minulla tallessa, enkä löydä sitä enää, mutta näitä raportteja lukiessa tyrmistyin täysin. En tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa. Rokotteen aiheuttamiksi oli väitetty kuolemia, jotka olivat sattuneet usein kuukausia rokotteen jälkeen, joskus jopa 1-3 vuotta myöhemmin!

Hyvin suurella osalla kuolleista oli vaikea, vuosia jatkunut tai jopa synnynnäinen perussairaus. Gardasil sai perheeltä syyt niskoilleen esimerkiksi silloin, kun vaikeaa epilepsiaa sairastanut kuoli epilepsiakohtaukseen ja sydänsairaudesta kärsinyt sydänsairauteensa.

Luin useita kymmeniä tällaisia raportteja läpi, joissa siis oli kyse kuolemasta, hengenvaarallisesta tilanteesta tai vaikeasta vammautumisesta, ja 2-3 näistä tapauksista vaikutti siltä, että rokotteella on tosiaan voinut olla yhteys asiaan. Yksittäisessä tapauksessa on tosin yleensä mahdoton varmuudella sanoa, onko asia näin, mutta tapahtuman kuvauksen perusteella sitä voi pitää hyvin mahdollisena. Suurin osa lopuista olikin sitten aivan täyttä potaskaa.

Onneksi minun perheelläni on sen verran järkeä päässä, että jos satun kupsahtamaan vaikka sairauteni aiheuttamien sydänongelmien vuoksi, he eivät syytä siitä influenssarokotetta, jonka otin neljä kuukautta sitten.

One Comment

  1. Järjen ääntä on aina kiva kuunnella. Kiitos.

Leave a Reply

Required fields are marked *.