Hankala potilas vai hankala sairausKirja ja terveysblogi huonosti tunnetuista pitkäaikaissairauksista

Arvostelut lämmittävät mieltä

Hankala potilas vai hankala sairaus -kirjastani julkaistiin viime viikolla Kirjavinkit-arvostelun lisäksi vielä toinenkin arvostelu Emmiinan kilpirauhasaiheisessa blogissa. Lisäksi sain tosi mukavaa palautetta Tialta blogini kommenteissa.

Emmiinan koko arvostelu on hyvin positiivinen ja hän piti kaikista kirjan osista, mutta eniten hän taisi kehua kirjan pisintä lukua, sanoen: “En voi sanoa muuta, kuin että tämä osio on aivan mahtava tietopaketti huonosti todetuista pitkäaikaissairauksista. En usko, että mistään löytyy yhtä mielenkiintoisella tavalla kirjoitettua opusta.” Lopuksi hän toteaa:

Suosittelen kirjaa ehdottomasti kaikille, jotka ovat kiinnostuneet omasta terveydestään ja haluavat lisää tietoa oman terveyden ylläpitämiseen sekä infoa erilaisista pitkäaikaissairauksista, joista monet lääkäritkään eivät ole tietoisia. Teos on kirjoitettu loogisesti ja se etenee järjestelmällisesti. Mukana on helppo pysyä.

Oli kiva kuulla kehuja myös kirjan hakemistosta. Siinä oli nimittäin aivan käsittämätön homma!

Toivon tietysti, että arvostelut lisäävät kirjan myyntiä, sitä vartenhan kustantajakin arvostelukappaleita ihmisille lähettää. Tärkeintä itselleni on kuitenkin se, että saan vakuuden siitä, että ainakin osa lukijoista on kokenut kirjan helppolukuisena, mielenkiintoisena ja hyödyllisenä.

Vaikka kuinka tietäisi kirjoittavansa hyvää kirjaa, on vaikea varmasti tietää, mitä lukijat siitä ajattelevat, kokeeko kohderyhmä sen itselleen suunnatuksi. On ollut erityisen mukava kuulla, että useat lukijat ovat lainailleet kirjaa ahkerasti kavereille ja sukulaisille.

Palaute on siis ehdottoman tervetullutta, arvosteluina, blogikommentteina kuin sähköpostillakin. Toki kielteistäkin palautetta saa ehdottomasti lähettää, jos jokin tökkii. Paljastan nyt tässäkin, että minulla pyörii mielessä kaksikin mahdollista tulevaa tietokirjaa, joista saatan kirjoittaa toisen tai molemmat, aikaisintaan tosin ensi vuonna. Joten kaikenlainen palaute voi olla hyödyksi tulevissa projekteissani.

Comments are closed.