Hankala potilas vai hankala sairausKirja ja terveysblogi huonosti tunnetuista pitkäaikaissairauksista

Kilpailu: voita Hankala potilas vai hankala sairaus -kirja!

Tässä arvonnassa voit voittaa juuri ilmestyneen Hankala potilas vai hankala sairaus -kirjani. Sinun ei tarvitse kuin kirjoittaa sisällöltään mielekäs kommentti. Kilpailu päättyy 20.12. 2011 klo 23:59 Suomen aikaa. Osallistujamäärästä riippuen arvon vähintään yhden kirjan. Jos osallistujia on vähintään 25, arvon vähintään kaksi kirjaa. Saatan jakaa kirjoja palkinnoksi myös hyödyllisimmälle palautteelle.

Kilpailun säännöt

Saat yhden arvan kilpailuun kirjoittamalla tähän merkintään kommentin, jossa esität palautetta joko Hankala potilas vai hankala sairaus -kirjasta (jos et ole lukenut sitä, voit kertoa myös mielipiteesi kirjasta takakansitekstin ja sisällysluettelon perusteella, tästä blogista (juttuaiheet ja linkkiehdotukset käyvät myös) tai molemmista. Palaute saa tietenkin olla negatiivistakin, mutta siinä pitää olla jotain mielekästä, asiallista sisältöä. Yksi naseva virkekin riittää, mutta pelkkä “ihan kiva” ei ole palautetta.

Saat halutessasi toisen arvan, jos mainostat joko tätä kilpailua, tätä blogia yleisesti tai Hankala potilas vai hankala sairaus -kirjaa esimerkiksi blogissasi, foorumilla (missä se on asianmukaista!), Twitterissä, Facebookissa tai IRC-galleriassa (yleisesti, ei ainoastaan lähettämällä yksittäiselle ihmiselle viesti). Tässä tapauksessa liitä kommenttiisi linkki tähän “mainokseen” (älä mielellään kirjoita kahta erillistä kommenttia). Jos olet mainostanut kirjaa esimerkiksi suojatulla Twitter- tai Facebook-tunnuksella, en voi tarkistaa asiaa, mutta luotan sanaasi. Jos olet mainostanut kirjaa/blogia jo ennen tätä kilpailua, sekin hyväksytään. Blogroll ja tietenkin myös lehtijutut jne lasketaan.

Yksi osallistuja voi saada enintään kaksi arpaa (yksi palautteesta, toinen mainostamisesta). Yksi osallistuja voi kuitenkin voittaa vain enintään yhden palkinnon. Palkinnot toimitetaan myös ulkomaille.

Ilmoitan voittajille henkilökohtaisesti kommenttiin liitettyyn sähköpostiosoitteeseen. Sähköpostiosoitteeseen ei lähetetä mitään muuta (joten jos et voita, et saa yhtään sähköpostia). Voittajien nimet ilmoitetaan blogissa siinä muodossa, missä ne on jätetty kommenttikenttään.

Muistathan, että vaikka voittaisit, kirja ei ehdi sinulle enää jouluksi. Jos haluat varmistaa oman kirjasi – tai läheisellesi mieluisan yllätyksen pukinkonttiin – tilaa kirja heti vaikkapa BookPlus-verkkokaupasta.

P.S. Voit voittaa vastaavassa kilpailussa myös hiljattain ilmestyneen esikoisromaanini Marian ilmestyskirjan, joka sekin käsittelee pitkäaikaissairautta.

20 Comments

 1. Yhdellä arvalla mukana:)

  Mielestäni kirja vaikuttaa todella mielenkiintoiselta sisällysluettelon ja takakansiteksin perusteella. Kirjassa on varmasti paljon uutta asiaa, johon perehtyisin mielelläni tarkemmin. Olisi mielenkiintoista lukea enemmän näistä harvinaisemmistakin sairauksista, jotka juurikaan tuskin tulevat eteen koulussa. Opiskelen sairaanhoitajaksi ja kaikki erilaisiin sairauksiin liittyvä kiinnostaa kovasti!

 2. Hei, sairastan kroonista väsymysoireyhtymää ja lisämunuaisen uupumusta. Ettei vaan elämä olisi liian helppoa näiden sairauksien kanssa niin mua hoitanut ihana lääkäri jäi eläkkeelle. Nyt olen niin sanotusti tyhjän päällä. Kortisonireseptin uusiminen esimerkiksi on yhtä taistelua. Syön kuulemma kortisonia turhaan ja olen siitä riippuvainen. Lääkärin ainoa tavoite on saada se minulta pois. Olen käynyt kyseisen lääkärin kanssa monia taisteluja puhelimessa. Tätä se on julkisessa terveydenhuollossa jossa ei ymmärretä asioita laajemmin vaan ollaan kapeakatseisia. Reseptien kanssa muutenkin joudun kikkailemaan: uusimaan niitä vähän eri lääkäreillä jotta en joutuisi selittelemään miksi syön niin monia lääkkeitä. CFS:n hoitaminen ei ole ihan niin helppoa kun se on lähinnä oireiden hoitamista.

  Tämä kirja vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta. Haluan sen omakseni joka tapauksessa. Jos arpaonni ei suosi niin ostan sen itselleni. Joka tapauksessa se on tilattu ihanaan kirjastoomme ja minulla on siihen jo varaus. Sisällysluettelon perusteella kirja käsittelee monia minua kiinnostavia aiheita. Olenhan ns. hankala potilas- ainakin lääkärien mielestä.

  Ellu

  • Hydrokortisonin käyttäjänä tiedän, että se voi olla melkoista taistelua. Itselleni Suomessa eräs sisätautilääkäri väitti, että sairastan iatrogeenista Cushingia (hah!). Teetti virtsakokeet, joiden mukaan virtsassani oli huomattavan vähän kortisolia, vaikka sitä syönkin purkista. Johtopäätös: tutkimustulos oli väärä.

   Hollannissakin oli alkuun samanlaisia vaikeuksia. Eräs lääkäri oli jopa valmis ottamaan minut _viikoiksi_ sisään sairaalaan, jotta voisin lopettaa kortisonin käytön ja saada lisätutkimuksia (liekö olisi vakuutusyhtiö maksanut viikkojen sairaalareissun?). En mennyt sille lääkärille toiste.

   Nykyinen CFS-lääkärini ei onneksi aiheesta urputa, mutta hänkään ei tunnu täysin tajuavan sitä, että minulla ei ole mikään “lisämunuaisen uupumus” tai lievä lisämunuaisen vajaatoiminta, vaan varsin vaikea lisämunuaisen vajaatoiminta, joka tosiaan vaatii ylimääräisiä kortisoliannoksia, jos on yhtään stressiä, jolloin 3 kk = 270 + 90 kapselia ei vain toimi ihan noin.

   Onneksi CFS:n hoidon ei tarvitse keskittyä vain oireisiin! Parhaat lääkkeethän kuten LDN ja mikrobilääkkeet hoitavat itse sairausprosessia.

   • Hei, saanko Maija kysyä sinulta mikä sun kortisoliarvo on? Mulla on mitattu se nyt vain verestä ja arvo on tällä hetkellä 255 nmol. Minulta siis otettiin aiemmin eläkkeelle jääneen lääkärin toimesta se 24 tunnin kortisolikoe (sylkitesti) joka osoitti, että elimistöni tuottaa tosi vähän kortisolia. Silloin aloin syödä kortisonia ja voida vähä vähältä paremmin. Mutta sitten kun lääkäri jäi eläkkeelle ja reseptini piti uusia terveyskeskuksessa, niin otettiin se arvo verestä. Silloin se oli 100 nmol. Koska se oli alhainen terv. keskuslääkärin mielestä, niin hän laitti lähetteen sisätautipuolelle, jossa se helvetti pääsi irti. Ensinnäkin sisätautilääkäri viittasi kintaalla sille 24 tunnin sylkitestille. Hän sanoi, ettei se ole luotettava ja sillä ei ole mitään arvoa. Ja siitä alkoi taistelu kortisonin käytön puolesta. Olen pystyny vähentämään sitä ja tämän hetkinen annokseni on 15 mg aamulla ja 5 mg päivällä. Ja sekin pitäis lopettaa. Meillä on ollut kovia matseja puhelimessa noin puolentoista vuoden ajan. Hänen mielestään syön aivan turhaan kortisonia.

 3. Minua kiinnostaa tämä kirja, koska Fibromyalgiasta ei tunnu löytyvän netistä tietoa. Lisäksi minua kiinnostaa jos kirjassa käsitellään kroonista väsymysoireyhtymää.

  • Käsitellään toki niitä molempia – tosin suosittelen vielä enemmän viime vuonna ilmestynyttä kirjaani CFS:n ja fibromyalgian hoito. Tosin käsittelee tämäkin kirja sellaisia asioita, joita ei tuossa toisessa käsitellä (tai käsitellään vähemmän), kuten esimerkiksi sairauden ja oireiden syitä, diagnostisia testejä, luontaistuotteita sekä krooniseen sairauteen yleisesti liittyvä asioita.

 4. Hei! Aivan mahtava idea kirjalle ! Juuri tällaista kirjaa haluaisin itse lukea, koska kamppailen juurikin tämän ongelman kanssa. Sairastan DIAGNOSOITUA kilpirauhasen vajaatoimintaa, jota ei ole saatu tasapainoon useassa vuodessa. Pahimpina oireina ovat väsymys, palelu, painonnousu ja jaksamattomuus. Lääkärit eivät välitä kuin viitearvoista ja sairauteni hoito onkin vain kontrollikäyntejä puolenvuoden välein, jolloin lähinnä vaan “jatketaan samaan malliin”. Yksityiseltä puolelta en ole saanut sen enemmin apua kuin terveyskeskuksestakaan.

  Olen turhautunut ja yksin asian kanssa, eivätkä läheiseni meinaa jaksaa jatkuvia, hirvittäviä oireitani. Aivan mahtavan hienoa, että tällainen kirja on ilmestynyt! Tahdon ehdottomasti lukea sen !

 5. Jos olisin lukenut kijan, en tarvitsisi sitä voittona. 🙂

  Oman blogini aihe sivuaa kirjaasi. Jos kyse on harvinaisemmasta sairaudesta, niin vaivoihin ei tahdo löytyä edes diagnoosia, hoidosta puhumattakaan. Tällöin kyllästynyt potilas helposti joutuu humpuukkimaakareiden käsiin. Humpuuki kun tunnetusti parantaa kaikki vaivat.

 6. minua vaivaa lorvikatarri ja kirja kiinnostaa

 7. Mielenkiintoinen kirja! Sairastuin MS-tautiin ja haluaisin lisää tietoa, muualtakin kuin netistä.

 8. Kannessa lukee ainakin yksi minun kolmestatoista diagnoosista. Olen netissä haeskelemassa tietoa, vaikkei se kovin järkevää aina olekaan. Mutta tuon kirjan aion kyllä vielä lukea..

 9. Tämä asia on nyt ihan uusi, siihen aion paneutua.

 10. Mielestäni todella loistava ajatus tehdä tällaisesta aiheesta kirja. Itse olen rampannut jo muutaman vuoden lääkärissä kun joka vuosi on ilmaantunut joku uusi oire ja vanha on samalla loppunut. Eivät tiedä yhtään mikä minulla voisi olla. Olen joskus katsonut tv-sarjaa jossa ihmisillä oli outoja oireita ja lopuksi heille kuitenkiin saatiin diagnisoitua joku sairaus monen vuoden sairastamisen jälkeen. Kirjastasi tällaiset ihmiset voivat saada tietoa, joka voi muuttaa heidän elämänsä nopeammin parempaan suuntaan diagnoosin myötä.

 11. Älä siirrä huomiseksi mitään, minkä voit kokonaan unohtaa.

 12. Kirjan aihe kiinnostaa kovasti, silla lähipiirissä on ihmisiä, joilla on neurofibromatosis. Vaikka kirjassasi ei käsiteltäisikään ko. sairautta, niin vastaaavat kokemukset auttavat varmastio ymmärtämäämn paremmin harvinaisia sairauksia.

 13. Haluaisin ehdottomasti omistaa tämän kirjan. Olen ollut sairas niin kauan kuin muistan ja kulkenut vuosia turhaan lääkäreillä ja vaihtoehtoisia hoitoja tarjoavilla, mutta vasta, kun luin edellisen kirjasi CFS:n ja fibromyalgian hoidosta tajusin mistä on kyse. Ja kirjasi ansiosta löysin Polon ja LDN:n. Olen sinulle velkaa erittäin suuren kiitoksen.. Joten KIITOS! Elämäni on muuttunut suuresti tuon lääkkeen ansiosta. Monet hyvät ystävini ovat sanoneet, että sen käytön myötä kasvoiltani on hävinnyt ns.”kuoleman varjo”, olen niin paljon parempi vointisen näköinen. Ja tärkeintä on se, että itse huomaan voivani ja jaksavani paremmin. Hyvää jatkoa sinulle!

 14. Hei! Sairastuin ilmeisesti CFS:ään (2 lääkäriä epäillyt sitä, ei diag,) isäni kuoleman jälkeen. Pahinta on ihmiset jotka eivät usko ja pitävät laiskana, että mukamas “haluan” olla tällainen, ym. Kiinnostaisi lukea lisää näistä sairauksista.